MARKNADER

MARKNADER

 

På fredagar är det marknad i stan och då är det fest. Då är det Mercadillo de Viernes, som även kallas för El Baratillo. Över 200 stånd håller öppet mellan kl 10.00 och 14.00 på marknadsplatsen Paseo Blas Infante, VARJE fredag, utom Långfredagen och fredagar i samband med Fiesta Virgen de la Antigua i augusti.

 

Ingången är vid triumfbågen Puerta de Almuñécar som med sina 3 valv syftar på de Romerska, Moriska och Kristna perioderna, och som ligger mellan väg N-340 och McDonalds.

 

RASTRO  DE SEGUNDA MANO


Söndagar är det loppmarknad / Rastro, på samma plats mellan kl 10.00 och 14.00. Här kan man hitta precis vad som helst.


LA HERRADURA

 

Även i La Herradura är det marknad på fredagar och den ligger på Plaza Nueva i centrum. Marknaden är inte så stor, men ambulerande marknader är bra, för alla har inte möjlighet att ta sig till olika köpcentra, så som de flesta turister är vana vid.

MERCADILLO DE VIERNES


 

Här trängs folk och det gäller att hålla i sina pengar. Det är lätt att handla mycket. Man kan lätt bli av med dem också, genom att man inte har tillräcklig kontroll. Arbetslösheten är hög, så man måste vara försiktig. Ta aldrig med handväskor och plånböcker. Ha alltid pengarna i fickan.


 

Det är marknad varje dag i hela Spanien. Varje by har sin egen marknad och dag. Fråga på turistinformationen när de andra närliggande byarna har sina marknader. Kan vara kul att se andra marknader. Lättvindigt att ta bussen om man intresserad.

Här följer bara några av marknaderna i närheten


Måndagar:     Vélez de Benaudalla och Nigüelas.

Tisdagar:        Nerja, Motril och Salobreña 

Onsdagar:      Rubite, Carchuna och Durcal

Torsdagar:     Orgiva, Polopos och Molvizar

Fredagar:        Almuñécar, La Herradura.

Söndagar:       Loppis/rastro Almuñécar

 

Läs mer på:  www.costatropical.se/marknader.html