Resa i grupp 

Resa i egen regi  

     Vykort

 

 

 

 

 

   
     STARTSIDA    NYHETER    OM OSS    ALMUÑÉCAR    ATT KOMMA HIT    LEVA OCH BO    ATT HÅLLA KONTAKT    UTFLYKTER
 
 

                               Resa i egen regi 

 

                                      FLYG 

 

Det finns en mängd olika sidor att söka på om man vill boka en biljett själv.

Sök t ex på:

         www.flygresor.se www.ryanair.sewww.finnair.fi            www.pricerunner.se, www.travelfinder.sewww.norwegian.no

www.cityairline.comwww.skyscanner.sewww.airfinland.fi 

           www.flygbilligt.seeller  www.seat24.se.

 

Välj flygplats. Alla flygbolag flyger inte från samtliga flygplatser. Välj ett

datum. Pröva andra datum för att se om det skiljer i pris. Det kan löna sig att åka någon dag innan och ta en extra natt på ett hotel.       

De flesta flyger till Malaga (AGP), men kan även flyga till Granada, Alicante, Madrid eller Barcelona.

 

Transfer buss

Kommer man inte alltför sent till Malaga, så tar man flygbussen till Centro och därefter expressbussen ”Alsina Graells” till Almuñecar. Biljett köper man innan påstigningen och får då reda på avgångstid och gate. Kommer man lite senare så kan man ta bussen till Nerja och därifrån taxi till Almuñecar. Se tidtabell för bussar på www.alsa.es.

 

Transfer taxi

Ta för vana att alltid beställa en taxi från Almuñécar. Tar man en taxi från Malaga, så är det dyrare än att beställa en taxi från Almuñecar som kommer och hämtar.

Beställ taxi på www.autocaresjoya.com - (contacto, enviar=skicka), eller  ring +34 958 63 00 17   eller   +34 958 63 12 65   eller          +34 958 63 07 08.

Finns många andra taxibolag att välja på.

 

När du beställer så uppge antal personer, varifrån du vill åka och vart du

skall, flightnummer samt ankomsttid eller avresetid. Be att få ordern

bekräftad med ett e-mail.

 

Behöver du hjälp med att beställa, så maila till: almunecar.se@gmail.com

 

Transfer hyrbil

 

Det finns bil att hyra på flygplatsen, men man skall vara lite försiktig.  Man kan lätt få punktering.  Vid bokning av hotell eller lägenhet så kan de ordna hyrbil och till och med hämtning.  

 

         Vill du ha hjälp så maila till: almunecar.se@gmail.com

 

 

                                  BUSS

 

Vill man åka buss hela vägen ner till Almuñécar i egen regi, så sök på www.eurolines.se, som har ett expressnät i hela europa. Det tar knappt 2 dygn från Malmö till Madrid, därefter tar man snabbtåget

www.renfe.com/viajeros  till Malaga och därefter buss www.alsa.es  till Almuñecar. Man kan åka när helst det passar. Kan vara jobbigt. Från Madrid kan man också ta expressbussen direkt till Almuñécar. 

 

                                           

                                   BIL

 

Det går utmärkt att köra egen bil till Almuñécar. Fina vägar och bra

skyltning. Från Malmö till Almuñécar är det ca 320 mil beroende på vilken väg man tar. Färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden kostar ca 100 - 150 euro. Lättast att betala med betalkort. Bron mellan Malmö och Köpenhamn är dyr. Lägg upp resvägen med hjälp av www.viamichelin.com  eller www.maps.google.se

 

 

Väljer man betalvägar genom Frankrike och Spanien så kostar det ca  130 - 150 euro i bompengar. Räkna med 3 dagar. Säkrast att boka hotell innan,men det är inte nödvändig. Det finns många mindre hotel utefter vägarna. Höst, vinter och vår finns det mycket ledigt. Välj om möjligt ett hotel med garage eller med låsta grindar.

 

Väljer man däremot betalfria vägar, så bör man räkna med en dags längre resa och en övernattning till. Man hinner att se mer och man måste följa med mycket mera på kartan men man sparar in bompengarna och kan lägga dem på en hotellnatt till.

    

 

 

 

Fördelen med att ha egen bil är att man inte behöver hyra bil på plats om man vill åka på utflykter. Man kan dessutom passa på att göra lite avstickare på ner och uppväg. (när man ändå är i närheten). Det kan vara kul att få se t ex Andorra, Venedig, Paris, Berlin osv.

 

Bensinen är något billigare i Spanien än hemma. Här finns 2 st bensin-stationer. Repsol och BP.

 

Sahara-dammet lägger sig på bilarna och lättaste sättet att få bort det är att åka till BP och ta högtryck och blåsa över. 

Vill du ha lite goda råd på vägen, så maila till: almunecar.se@gmail.com

 

                                                                                      

   TÅG

 

Eftersom Arne och Sylvia har åkt med tåg från Sverige till Malaga flera gånger, och de har berättat att det har varit bekvämt och enkelt, så kan ju det vara en variant på resandet hit. Speciellt om man är flygrädd eller inte vill köra själv. Titta på www.bahn.de.

 

Det finns även ett bil-tåg, så att man kan sova mellan Hamburg och Narbonne (Frankrike) och ändå få bilen med sig.

 

 CYKEL

 

När Nils och Eva gick i pension hösten 2010 så bestämde de sig för att cykla från Sverige till Spanien. Så det går också bra! Det är utan tvekan det mest miljövänliga alternativet, men kanske också det jobbigaste.

Svårt att få med resväskorna!